Dette er i utgangspunktet to titler som er ment å bety det samme, og brukes om hverandre. Men estetisk sykepleier er mer riktig å bruke, da profesjonen og spesialiseringen internasjonalt heter estetisk medisin og anti-aging (Aesthetic Medicine and anti aging). Og selv om dette ikke er en offentlig godkjent spesialisering så er dette internasjonalt det offisielle navnet på yrket som omhandler injeksjoner, hudpleie og ikke-kirurgiske inngrep.

Det er ingenting som heter kosmetisk medisin, og begrepet brukes ofte der man skulle brukt estetisk medisin. Vi ønsker derfor også at sykepleiere som jobber innen estetisk medisin kalles "Estetiske sykepleiere", da dette er en internasjonal tittel. 
Først og fremst så er ikke en Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier en beskyttet tittel, så det kan du kalle deg den dagen du er autorisert sykepleier. Dette er en "Sertifisering"  og tittel som gis av et privat selskap og ikke av det offentlige som fks Jordmor eller helsesøster, som er egne autoriserte videreutdanninger.

Ønsker du å jobbe som kosmetisk sykepleier så innebærer det at du jobber på private klinikker med hudpleie og injeksjoner innen fagfeltet estetisk medisin.

For å begynne med dette må du ta utdanning innen injeksjoner, som for eksempel Amabilis Academy som har videreutdanning innen estetisk injeksjonssykepleie, og du får full opplæring innen Botox, Fillere og Mesoterapi.

Ønsker du mer å jobbe med hudpleie som å farge øyenbryn, legge masker og peilinger så burde du søke skoler som Hudpleieakademiet eller Senzie Akademiet.
Dette er et hypotetisk spørsmål, men vi ser at de fleste estetiske sykepleierne hos oss starter for seg selv etter studiet. Men vi har veldig mange studenter hos oss som tidligere har studert til å bli kosmetisk Dermatologisk sykepleier, men ikke har fått jobb siden de mangler erfaring med injeksjoner. Når de da er ferdig hos oss så har de både stor og bred kunnskap om injeksjoner men også hudpleie og er svært attraktive på arbeidsmarkedet. 
Vi får veldig mange spørsmål vær uke av sykepleiere som ønsker å videreutdanne seg. Vi opplever at kunnskapen generelt er lav, men også at det finnes lite informasjon der ute for de som ønsker å sette seg inn i hva estetisk medisin er.

Noen tror at det krever lang og kostbar videreutdanning, og at man må få en formell videreutdanning fra høyskole etc, noe som selvfølgelig ikke er korrekt.

Vi ønsker at du som sykepleier gjerne tar kontakt med skolene eller stedene du ønsker å ta kurs og ber om litt informasjon. Det er vanskelig å høre på venninner eller andre kolleger da de ofte ved like lite som deg. Vi er alltid tilgjengelige for å snakke med deg.

Send oss gjerne en mail på

kontakt@amabilis.noDet er ikke for mange estetiske sykepleiere i dag. Undersøkelser har vist at kun 5 - 10% av markedet for Botox og Fillere er dekket i dag. Økningen hvert år er på 10 - 20% hvert år og det er fortsatt godt med kunder for alle som ønsker å jobbe med estetisk medisin. Men det krever mye tålmodighet og jobb for å skaffe seg et stort nok kundegrunnlag. 
Full utdanning innen injeksjoner koster ca kr 69 000,-  for ett semester. Du er da fullt utlært innen alt av Botox, Fillere og Mesoterapi.

Full utdanning innen hudpleie koster ca 120 000,- for to semester. Du har da full opplæring innen hudpleie, peelinger, masker, og massasje.

Det er derfor viktig å bestemme deg for hva du ønsker å jobbe med før du starter.