31 May
31May

Vi i Amabilis Academy utdanner majoriteten av sykepleiere som begynner med injeksjonsbehandling her i Norge. Vi har derfor en veldig god føler på hvordan temperaturen er i bransjen for nyutdannede kosmetiske sykepleiere. 

Mange sykepleiere ønsker å slutte i jobben sin på sykehus da det ikke er forenelig med små barn, fritidsaktiviteter og eller ikke ønsker å jobbe helger. Flere av disse erfarne sykepleierne ønsker å starte med estetisk medisin og injeksjoner og både googler og forhører seg hvordan de skal komme i gang. Noen starter på en lengre videreutdanning og noen bygger på med enkeltkurs. 

Men felles for disse er at når de nærmer seg ferdig utdannet eller fått tilstrekkelig med kurs og kunnskap så er det flere av de som begynner å søke etter jobb, da ikke alle har en grunder og et ønske om å drive egen klinikk.

De går rundt på klinikker og spør etter ledige jobber, de sender mail og CV til mange steder hvor de ønsker å jobbe, men hos de fleste så møtes de med hevede øyenbryn og mailene blir sjelden besvart. 

Grunnen til dette vet alle som jobber i bransjen er, det er rett og slett redsel for at du skal komme og stjele av kundene og inntektene deres, og de skulle helst sett at du holdt deg langt unna å utdanne deg til dette yrket i hele tatt.

Mange kosmetiske sykepleiere har selv slitt i mange år med å bygge opp en portofølje av kunder, og har i mange av disse årene tjent mindre enn snittlønna til en sykepleier i Norge. Så når kundemassen øker og inntektene begynner å stige, så er dette et resultat av hard jobbing over flere år. 

Som nyutdannet kosmetisk sykepleier i bransjen blir du sett på som en som skal komme å melke det de har brukt så lang tid på å bygge opp, samtidig har de ikke noe tilgitt  til kompetansen din, da du ikke har behandlet noe særlig med egne kunder enda. Og samtidig er de fortvilet over hvor mange nye sykepleiere som utdanner seg innen estetisk medisin hvert år. Det kan da ikke være plass til alle?

Dette er uansett noe vi forbereder våre studenter på at de møter der ute, og du må ha litt spisse albuer for å finne din plass.

Det er likevel noen episoder blant alle disse som jeg vil avslutte med. Dette er sykepleiere i 40 - 50 års alderen som etter et langt vil på operasjonsstua eller på en intensivavdeling ønsker å gjøre noe annet da de er slitne av å jobbe på en tung avdeling på et helseforetak. Disse sykepleierne er ofte svært dyktige studenter, som har god pasientkontakt i ryggmargen, svært dyktige til å lære nye metoder og teknikker, og alltid de flinkeste på våre studier.

Men tilbakemeldingene noen av disse har fått  når de har søkt jobb har gjort meg nesten redd over hva du kan forvente av yrkesstolthet og kollegial støtte. Jeg har bedt noen av disse skrive ned sine historier og de blir postet her når jeg mottar de, da de burde leses av alle.

Flere ganger har jeg selv ringt kolleger på klinikker og anbefalt de på det varmeste og enten fått de fast ansatt eller på provisjonsbasert lønn. Samtlige har vært suksesshistorier, og det er det alltid en grunn til. Av samme grunn som mange unge kosmetiske sykepleiere i legefrakk ikke ønsker å ansette eldre erfarne sykepleiere på sin arbeidsplass , så er voksne damer som kunder svært skeptiske til unge sykepleiere i legefrakk som behandlere. Og det er liten tvil om hvilken kunder som trenger mest behandling og har økonomi til å betale for det.

Så vi anbefaler alle eldre sykepleiere til komme til estetisk medisin, både bransjen og kundene trenger dere. 


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.