28 Nov
28Nov

En injeksjonssykepleier som arbeider med Botox og fillere er en autorisert sykepleier med spesialisering innen estetisk medisin og kosmetiske prosedyrer.


Injeksjonssykepleiere er estetiske sykepleiere som har spesialisert seg på og hovedsakelig jobber med kosmetiske injeksjoner. Dette skiller dem fra kosmetisk dermatologiske sykepleiere, som fokuserer mer på hudpleie, peelinger og andre hudbehandlinger som ligner på tradisjonell hudpleie.


Studenter fra Injeksjonsstudiet hos Amabilis Academy som jobber med fillerbehandling i kinnben

Les mer om Injeksjonsstudiet her


Oppgavene til en Injeksjonssykepleier som jobber med botox og fillere kan inkludere:


1. Konsultasjon med pasienter: De møter ofte pasienter for å diskutere deres ønsker og behov når det gjelder estetiske forbedringer. Dette kan omfatte å vurdere ansiktsstrukturen og hudens tilstand for å bestemme hvilke behandlinger som er mest hensiktsmessige.
2. Injeksjonsbehandlinger: De administrerer botox-injeksjoner for å redusere rynker og fine linjer, samt fillere for å gjenopprette volum og glatte ut huden. Dette krever nøyaktighet og kunnskap om ansiktsanatomi.
3. Oppfølging og etterbehandling: Etter en behandling følger de ofte opp med pasienten for å sikre at resultatene er tilfredsstillende. Om nødvendig, kan det være behov for justeringer eller etterfyllinger.
4. Pasientveiledning: De gir råd om etterbehandling og oppfølging for å maksimere resultatene og minimere risikoen for komplikasjoner.
5. Sikkerhetsprotokoller: Injeksjonssykepleiere som jobber med estetiske prosedyrer må være grundig opplært i sikkerhetsaspekter ved bruk av botox og fillere for å forhindre uønskede bivirkninger eller komplikasjoner.


Det er viktig at injeksjonssykepleiere som jobber med slike prosedyrer, følger høye standarder for etisk praksis og holder seg oppdatert på den nyeste forskningen og utviklingen innen estetisk medisin for å kunne tilby trygge og effektive behandlinger. De kan jobbe i klinikker som spesialiserer seg på estetisk medisin eller sammen med kosmetiske kirurger for å utføre disse prosedyrene.

Injeksjonssykepleiere har betydelig ekstra kompetanse innen anatomi og dermatologi sammenlignet med vanlige sykepleiere. Dette er avgjørende, da ansiktsinjeksjonsbehandlinger kan være farlige hvis de ikke utføres riktig.

Videreutdanningen til å bli Estetisk sykepleier og Injeksjonssykepleier går gjennom å gjennomføre Injeksjonsstudiet hos Amabilis Academy eller å ta et 8-dagers Komplettkurs innen injeksjoner som er presentert under. 


Les mer om 8-dagers komplettkursKommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.