28 Nov
28Nov

Slik blir du en Kosmetisk Sykepleier


Dersom du har en interesse for hudpleie, injeksjonsbehandlinger, hudsykdommer og ansiktsbehandlinger, kan yrket som kosmetisk dermatologisk sykepleier være noe for deg. Her finner du informasjon om utdanningsmulighetene, hva du kan forvente av yrket, og hvilke arbeidsoppgaver som inngår.


Det er to forskjellige retninger for de som ønsker videreutdanning innen kosmetisk sykepleie:


1. Kosmetisk Dermatologisk Sykepleie
Dersom du ønsker en grundigere spesialisering som Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier, tilbys dette gjennom Senzie. For å kunne ta denne spesialiseringen, må du være en sykepleier med norsk autorisasjon. Det er ingen krav om yrkeserfaring, men det anbefales å ha minst to års erfaring som sykepleier. Utdanningen strekker seg over 8 måneder og består av 8 moduler. Den er hovedsakelig nettbasert, men inkluderer også praktisk opplæring med veiledning, da dette er viktig for å utvikle ferdigheter.


Sentrale emner i studiet inkluderer dermatologi, hudpleie og hudpleiebehandlinger, syrebehandlinger, filler-behandlinger, botox, nålebehandling og Dermapen, laserbehandlinger og mesoterapi. Det dekker også solskader og komplikasjoner knyttet til laser- og injeksjonsbehandlinger.
2. Estetisk Sykepleie og Injeksjonssykepleie
Ønsker du en mer omfattende spesialisering som Injeksjonssykepleier, tilbys dette gjennom Amabilis Academy. For å kvalifisere deg til denne spesialiseringen, må du være en sykepleier med norsk autorisasjon. Det er ingen krav om yrkeserfaring, men det anbefales å ha minst to års erfaring som sykepleier. Utdanningen strekker seg over 10 måneder og består av 8 moduler. Utdanningen er delt i 30% nettbasert undervisning og 70% praktisk opplæring.


Studenter ved Injeksjonsstudiet hos Amabilis Academy injiserer fillere i haken på en modell.


Sentrale emner i studiet inkluderer anatomi, filler-behandlinger, botulinumtoksin-behandlinger og dermatologi. Denne utdanningen inneholder omfattende praktisk opplæring innen injeksjonsbehandlinger, og du vil være godt rustet til å arbeide med injeksjoner på egen klinikk etter fullført utdanning.


Karrieren som kosmetisk dermatologisk sykepleier kan være utfordrende. Det er viktig å forstå at etter endt utdanning vil du ikke være fullstendig ferdigutdannet, og derfor er fast jobb ikke garantert. Det er generelt stor etterspørsel etter injeksjonssykepleiere, men kravene til kompetanse er høye.


En gruppe av injeksjonsstudiet studenter hos Amabilis Academy


Som kosmetisk dermatologisk sykepleier eller injeksjonssykepleier kan du arbeide på hudklinikker og kosmetiske klinikker, eller du kan starte din egen virksomhet. Hvis du velger å etablere din egen virksomhet, vil kunnskap innen bedriftsøkonomi og markedsføring, i tillegg til sykepleiekompetanse, være gunstig.
Dine hovedoppgaver kan inkludere hudanalyse, hudpleie og ansiktsbehandlinger, samt kosmetiske laser- eller injeksjonsbehandlinger. 

Den kosmetisk dermatologiske bransjen er stadig i utvikling, og kompetanse innen faget vil derfor være ettertraktet. Du må være villig til å arbeide hardt og lære nye teknikker for å oppnå langvarig suksess.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.