30 May
30May


Kosmetiske sykepleiere har et bredt ansvarsområdet. De jobber med faget estetisk medisin, som inneholder både en hudpleiedel og en injeksjonsdel. Oftest så jobber nyutdannede kosmetiske sykepleiere like mye med begge deler, da det ofte tar tid å få en stor kundegruppe med filler og toksinkunder, mens mer erfarne behandlere med lang fartstid kun jobber med injeksjoner, da det er kortere behandlingstid, og bedre økonomi med injeksjoner. 

Vanligvis så tar en hudbehandling 30 - 50 minutter mens en filler og rynkebehandling med toksiner tar mellom 15 - 30 minutter.

Det kreves også at du journalfører kundene dine, og setter opp et behandlingsforløp fremover så de vet når de skal komme tilbake og hvilken behandlinger de skal ta. 

Selv om yrket ofte fremstår som glamorøst så er det ofte lange dager og man kjenner man blir sliten da man hele tiden er nødt til å fokusere og konsentrere seg, da du jobber i ansiktet og den miste feil kan bli kosmetisk ødeleggende for kunden. 

En misfornøyd kunde er også en kunde du sannsynligvis ikke får tilbake, så du må også hele tiden yte god service og være på tilbudssiden. 

Samtidig kan du styre din egen hverdag, og de fleste starter ofte ikke på jobb før kl 09.00 10.00 da man oftest jobber til kl 18.00 hver dag, da mange ønsker å ta behandlinger etter jobb.  Ønsker du å ta fri noen dager kan du lukke kalenderen eller du kan flytte kundene vis det er noe som oppstår.

Dette er en stor kontrast til turnusarbeid på sykehuset for mange og er derfor en svært god løsning for deg som er fanget i en arbeidstid du ikke er komfortabel med og føler at det blir mye helgejobbing på sykehus. 


Les også om hvordan du starter egen klinikk.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.