30 May
30May

Vi på Amabilis Academy har mange ferdigutdannede kosmetisk dermatologiske sykepleiere som studenter hos oss. Og mange ønsker ofte å starte med fillerkurs på leppe eller kinnben etc. Men dessverre så må samtlige som har studert på Senzie Akademiet eller Dermatologisk sykepleier på Høyskolen i Sør-Norge starte på våre grunnkurs innen Botox og Fillere, og la meg argumentere litt for dette her.

Det å jobbe med injeksjoner i form av Fillere og Botox er et yrke som kalles Estetisk medisin, dette kalles det over hele verden og er en anerkjent spesialisering i mange land. Et annet begrep som også brukes er Estetisk medisin og anti-aging, som er et godt dekkende begrep.

Estetisk medisin består av to deler, en hudpleiedel som ofte hudpleiere jobber med, men også en injeksjonsdel der Leger, sykepleiere og tannleger jobber, siden dette krever autorisasjon for å gjennomføre.

Senzie akademiet er en hudpleieskole, og du lærer dermatologiske hudtilstander, farge øyebryn, legge peelinger etc. Du har også noe om injeksjoner på siste semester, men dette er mer å regne som en introduksjon til faget og ikke utdanning.

Amabilis Academy sitt studie innen injeksjonssykepleie er et rent injeksjonstudie og er blottet for hudpleie. Samtidig så er det totalt nesten 120 timer fordelt over 5 samlinger med bare injeksjoner. Og når du er ferdig utdannet så er du i stand til å behandle alle områder både innen Botox og Fillere som klinikker har på sin behandlingsliste. 

Når vi får studenter som har studert ved hudpleieskoler så har de veldig god teori om hudtilstander, kontraindikasjon og eit bivirkninger. Men det er veldig mangelfullt på teknikker og erfaring innen det å faktisk injisere Fillere og Botox i ekte pasienter.  

Og siden dette er et praktisk fag der du må kunne føle deg trygg på hva du gjør så er det ikke forsvarlig annet enn å starte på et grunnkurs, der får oppleve å bli trygg og kan gå fremover i et tempo som passer deg. 

Så ønsker du å i utgangspunktet jobbe med Botox og Fillere så må du tenke på hva du tar for utdanning før du starter. Mange tror at tittelen kosmetisk Dermatologisk sykepleier gir du mulighet til å jobbe med Fillere og Botox, men dette er som det er beskrevet i tittelen en hudpleietittel. Sykepleiere som jobber initialt med injeksjoner er Estetiske injeksjonssykepleiere. 

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.