30 Sep
30Sep

Ja i Norge er det sånn at alle som er autoriserte sykepleiere kan kalle seg kosmetiske sykepleiere, Dermatologiske sykepleiere,  kosmetisk dermatologiske sykepleiere eller injeksjonssykepleiere. 

Detter er fordi det ikke er noen beskyttet tittel, og det er private foretak som har laget disse titlene og bruker de ved sine skoler eller akademier, ikke noen offentlige helseforetak.

Begrepene er ofte misvisende, da det ikke finnes noen spesialisering eller fagfelt som kalles kosmetisk medisin her i verden. Det korrekte benevnelsen er estetisk medisin, og ofte også kalt estetisk medisin og anti-aging. Dette er en internasjonal benevnelse på faget som inneholder ikke-kirurgiske behandlinger i ansiktet og på kroppen. En spesialist i Plastikk kirurgi i Norge blir spesialist i « Plastikk, rekonstruktiv og estetisk kirurgi. Dette er altså estetiske behandlinger som gjennomføres kirurgisk. Alle estetiske behandlinger som gjennomføres uten kirurgi kalles derfor «Estetisk medisin».

Amabilis Academy bruker tittelen «Estetisk injeksjonssykepleier» etter endt videreutdanning på sitt injeksjonsstudie, da dette både blir korrekt benevnelse og er beskrivende i forhold til kompetansen du har i etterkant som spesialist innen injeksjoner. 


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.