30 May
30May

Kosmetisk sykepleier og lønn


En kosmetisk sykepleier i Norge tjener i snitt ca 500 - 600 000 kr. Men det er mange som tjener mindre, og noen som også tjener det dobbelte. La oss se på hvordan hvordan de jobber og hva de tjener. 

De fleste kosmetiske sykepleiere i dag jobber i egen privat praksis, altså at de driver egen klinikk. Dette innebærer at de det er mye faste kostnader i tillegg til oppstartskostnader.  Du vil nok likevel oppleve at du tjener mindre det første driftsåret ditt enn hva du gjorde i din gamle jobb, spesielt etter at kostnadene er trukket fra. Det positive er at du har mulighet til å styre inntektene dine selv fremover og investere i utstyr og markedsføring som gjør at du kan øke kundeveksten betraktelig og doble lønna i løpet av få år.

Mange opplever også at etter 2-5 år at de har så høy kundeportofølje så de ansetter en ny kosmetisk sykepleier på klinikken for å avlaste og ta unna mange av behandlingene. En vanlig klinikk med 8 - 15 kunder hver dag omsetter for 4 - 7 millioner kroner i året. Mye av dette er produktkostnader og faste utgifter.


Kosmetiske sykepleiere som jobber på større klinikker og er fast ansatt har mellom 550 000 - 750 000kr i fastlønn. Dette avhenger av hvor mange kunder sykepleieren behandler hver dag og på ansinitet. Noen har også lavere fastlønn og har bonusordninger der de får deler av overskuddet.


Penger må aldri være motivasjon for å starte i dette faget sier Dr.Bjerkan ved Amabilis Academy. Ofte får vi telefoner fra sykepleiere som har båret på en drøm om å starte egen klinikk og etter å han investert ett 6 sifret beløp opplever at de ikke har kunder. De ønsker da å komme på kurs for å kunne tilby flere behandlinger. Det er da viktig å faktisk rådføre de riktig, og se hvor skoen trykker siden kundene ikke er der. Ofte så har de brukt flere hundre tusen kroner på utdannelse og materiell til klinikken, og så viser det seg at de har valgt en utdannelse som egentlig ikke passet for det de ønsket å drive med, og så står de uten penger til markedsføring eller noen erfaring på hvordan du optimaliserer hjemmesiden for å få kunder. Det vil da dessverre hjelpe lite med flere kurs, men vi inviterer de ofte til å komme for å delta på vår gjennomgang av markedsføring hos oss og tar vare på de videre og hjelper de så godt vi kan.

Det er dessverre et yrket som mange drømmer om, men som få egentlig vet hvordan det er å praktisere. Vi helsepersonell er utdannet for å ta vare på syke mennesker og gi behandling, ikke å drive med sosiale medier, digital markedsføring og SEO. Likevel så er den siste biten like viktig som den første, og har du ikke den så vil du aldri lykkes avslutter Dr.Bjerkan.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.